Half-om-halfgehakt
Half-om-halfgehakt is een mengsel van runder- en varkensgehakt, op deze manier heeft het de pit van het rundergehakt en de smeuïgheid van het varkensgehakt. Half-om-half gehakt kan in heel veel gerechten gebruiken worden. Zo kan je er hamburgers, gehaktballen en soepballetjes van maken, maar het kan ook door pasta's, in ovenschotels en tortilla's.
Verpakt à 300 gram.
Prijs per kg €15,70.
Ingrediënten:
50% grasgevoerd rundvlees en 50% Biologisch varkensvlees.
Bereiding:
- Haal het gehakt uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
- Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, gehaktkruiden en zout.
- Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- Vorm er ballen van.
- Smelt de roomboter in de ban.
- Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
- Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.