Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

100% spelt brood

€3,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Spelt brood
Dit brood is gemaakt van 50% speltmeel en 50% speltbloem, dus 100% spelt. Spelt kenmerkt zich door een geheel eigen smaak die licht “notig” aandoet. Spelt heeft een hoge voedingswaarde. Mensen met een graan intolerantie reageren vaak goed op dit brood.

Gewicht ±500 gram
Speltbrood kost €3,50 per stuk.

Ingrediënten: speltmeel, speltbloem, Keltisch zeezout, desem, acerola, water.

Bak het afbakbrood 10 minuten op 200 0C in de oven en geniet van de heerlijk geur van versgebakken brood. Op deze manier heb je altijd vers brood in huis.

Het brood is gebakken door ambachtelijke bakker; Miss Baksel
Miss Baksel wordt gerund door een team van 3 bakkers: Elize, Kimberly en Emma. Het is een eigenwijze bakkerij die puur desembrood maakt met biologische onbespoten ingrediënten. Elk ambachtelijk brood wordt handgemaakt met passie en toewijding.

Bij Miss Baksel wordt een oud roggedesem als basis voor de zuurdesems gebruikt. Hiermee wordt zogeheten ‘slow deeg’ gevormd dat zo’n 32 tot 48 uur nodig heeft om te rijzen. Elk brood heeft z’n eigen karakter. De natuurlijke (biologische) ingrediënten, noodzakelijk voor het bakken, zijn water, meel, zout en desem.

Het meel wordt geproduceerd in samenwerking met lokale boeren en een molenaar waardoor de garantie op hoge kwaliteit, dat producten eerlijk en verantwoord gemaakt worden en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft gewaarborgd wordt.

Vroeger werd op de hoger gelegen essen voornamelijk graan verbouwd. Deze oudere tarwerassen zoals Spelt, Eenkoren en Emmer worden op kleine schaal nog steeds verbouwd. Kenmerken als eerlijk, lokaal en natuurlijk zijn altijd een vereiste geweest voor ons brood. De verschillende granen waarmee wordt gebakken hebben elk ook hun eigen bak- en voorbereidingsmethode.

Miss Baksel is in 2020 met dit project begonnen vanuit de passie om ambachtelijk brood te gaan bakken. Deze passie ontdekte zij ook bij Stichting Toolbox, een project dat er onder andere op gericht is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen. Wat ooit begon als een gedeelde hobby is inmiddels uitgegroeid tot een daadwerkelijke bakkerij.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief