Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Edelhert gehakt

€6,45
Beschikbaarheid: Op voorraad

Edelhert gehakt
Gehakt van edelhert kan in heel veel gerechten gebruiken worden. Zo kan je er hamburgers en gehaktballen, maar het kan ook door pasta's, in ovenschotels en tortilla's.

Verpakt à 300 gram.
Prijs per kg €21,50.

Ingrediënten:
Edelhert geschoten in Duitsland.

Bereiding:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, gehaktkruiden en zout.
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.
caroline franse 08-02-2022 19:54

300gram gehakt, 1ei, 3el paneermeel.
1geraspte sjalot, 1thl tijm, 1thl gemalen jeneverbes, snufje nootmuskaat, zout en peper.
Mengen, draaien, aanbraden in roomboter, blussen met 125ml wildbouillon en een scheutje port. Kwartiertje sudderen. 125ml slagroom toevoegen en nog 5minuten laten prutten zonder deksel.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief