Wilde ganzen borstfilet (biefstuk)

Wilde ganzen borstfilet (biefstuk)
€8,95
Beschikbaarheid: Op voorraad

Ganzen borstfilet
Een ganzen borstfilet (biefstuk) is een mooi stukje rood vlees van de borstspier van de wilde gans. Omdat de wilde gans veel in beweging is, is hij niet vet en van nature smaakvol. Dit duurzame stukje vees is gevliesd. In Nederland door jagers geschoten.

Verpakt per 2 stuks.
Totaalgewicht ± 420 gram.
Prijs per kg €21,50

Ingrediënten:
100% wilde gans. LET OP: Kan hagel bevatten.

Bereiding:

4 ganzenfilet’s van ongeveer 150 gram stuk
1 tl zout
½ tl peper
zonnebloem- of olijfolie
roomboter

  • Zorg ervoor dat de filet op kamertemperatuur is voordat je gaat bakken.
  • Verhit de zonnebloem of olijfolie in de pan waar het vlees precies in past op hoog vuur tot de boter of olie begint te walmen. Als de pan te groot is stroomt het sap in delen van de pan waar geen vlees ligt en brandt het aan. De reden dat het vuur hoog moet zijn is dat het er zich dan aan de buitenkant van het vlees een smakelijke kortst vormt. Als het vlees te koud is of het vuur niet heet genoeg is, komt er vocht vrij uit het vlees en zal het vlees daarin worden gekookt, dit is niet de bedoeling!
  • Bak de biefstuk ca 1-2minuten aan (afhankelijk van de dikte van de biefstuk).
  • Doe nu de roomboter erbij en laat deze smelten op laag vuur, gaar de biefstuk nog ca 3-4 minuten in de roomboter op niet te hoog vuur.
  • Haal de biefstuk uit de pan en breng dan de biefstuk op smaak met peper en zout.
  • Laat de biefstuk ca 4 minuten rusten onder aluminiumfolie of een deksel (om de warmte vast te houden) voordat je hem aansnijdt (trancheert) want de biefstuk staat nog onder spanning van de baktemperatuur (als je te snel aansnijd loopt het vocht er uit).
  • Snij de biefstuk in dunne plakken (trancheren), van ca 5mm en leg ze schuin over elkaar giet er dan met een eetlepel wat van de roomboter jus over de snijvlakken dit voorkomt uitdrogen en geeft een lekkere smaak.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief