Panklare wilde konijn

€39,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Panklare wilde haas
Onze wilde haas komt uit Nederland en vlak over de grens in Duitsland en is geschoten door lokale jagers. Een wilde haas heeft een specifieke wildsmaak en het vlees is donkerrood van kleur.

Verpakt per stuk.
Totaalgewicht ± 1800 gram.
Prijs per kg €21,75

Ingrediënten:
100% wilde haas. LET OP: Kan hagel bevatten.

Bereiding:
Een leuk recept op de site van de Jagersvereniging

Het haas komt vrijwel overal in Nederland voor en is voor jagers dan ook een interessante wildsoort om te beheren en te bejagen. Het haas is van oorsprong een steppebewoner, maar bevolkt nu de 'cultuursteppen' van het open agrari­sche landschap. Ook in open bossen en op heidevelden treffen we deze lange- afstandloper aan.

Opvallend bij het haas zijn de lange oren (lepels in jagerstaal), de lange en krachtige achterpoten (lopers), de grote amberkleurige ogen die zijdelings geplaatst zijn (kijkers) en het opvallende staartje dat van boven zwart en van onderen wit is (pluim).

Een volwassen haas kan 3,5 tot 5 kg. wegen.

Kleur en gewicht hangen af van het gebied waarin het dier leeft. In de praktijk spreken we dan ook van heihaas, zandhaas, enzovoorts. Op kleigronden is het gewicht van de haas wat groter dan op zandgronden. De kleur is geel­ bruin, variërend van licht tot donker. De zintuigen zijn goed ontwikkeld.

Gehoor, reuk en gezicht zorgen voor de beste verdediging van het haas, namelijk de snelle vlucht naar veilige plekken.

Het mannelijke haas heet rammelaar, een vrouwelijke haas moer.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief