WILDE ZALMFILET SOCKEYE

€49,50
Beschikbaarheid: Op voorraad

Wilde zalmfilet Sockeye
Met wilde zalmfilet kun je eindeloos variëren: zalm uit de oven, gerookte zalm, gegrilde zalm of in een romige tagliatelle verwerkt. Gefileerd en in moten van ± 200 gram.
De wilde zalm zwemt in de wateren aan de westkust van Noord-Amerika, Canada en Alaska. De dieprode kleur van de vis heeft hij te danken aan het koude water waar hij in zwemt en dat hij zich met garnalen, kreeftjes en andere zeediertjes voedt. Het vlees van deze zalm heeft een fijne structuur, zit vol bijzondere vetten (waaronder Omega 3 vetzuren) en het bezit een fantastische smaak.
De vis is lijn gevangen. Dit is een duurzame manier van vangen omdat het nauwelijks bijvangsten heeft. Een ander voordeel is door de manier van vangen kwalitatief bijzonder hoog is. De zalm is MSC gecertificeerd.

De moten (±200 gram) zijn per stuk verpakt.
Totaalgewicht ± 1 kg, ca 4-5 stuks.
Prijs per kg €44,22

Ingrediënten:
100% Wilde zalm.
Dit is geen bijvangst: De zalm is duurzaam gevangen vis en heeft het MSC-keurmerk

Bereiding:

  • Smeer de huid van de vis in met een beetje olijfolie en bestrooi de zalm eventueel met zout en peper.
  • Verwarm wat olie in een koekenpan. Leg de moten zalm in de pan met de huid op de bodem. Zet het vuur half en bak de vis een paar minuten zachtjes aan.
  • De rand onder de huid van de zalm kleurt dan wat wit.
  • Draai de moot, zet het vuur laag en laat de vis in nog ongeveer 4 tot 5 minuten zachtjes doorgaren.
  • Smelt, als de zalm gaar is, een paar klontjes roomboter bij de vis in de pan. De boter gaat zich mengen met het vet uit de vis, hetgeen een extra lekkere smaak geeft.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief