Zijde wilde zalm Sockeye en Cedarrookplank

Zijde wilde zalm Sockeye en Cedarrookplank
€42,00
Beschikbaarheid: Op voorraad

Zijde wilde zalm (Sockeye) en Cedarrookplank
Op de BBQ kan je een zijde zalm bereiden op een rookplank. De zijde zalm wordt door de plank beschermd tegen de directe hitte en wordt tegelijk gerookt. Het resultaat is heerlijke roze zalm perfect op temperatuur en smaak.

Verpakt per stuk.
Totaalgewicht zalm ± 650 gram.
Cedarhouten rookplank 1,8 x 18 x 42 cm (waarde van ± €9,50). 

De wilde zalm
De wilde zalm zwemt in de wateren aan de westkust van Noord-Amerika, Canada en Alaska. De dieprode kleur van de vis heeft hij te danken aan het koude water waar hij in zwemt en dat hij zich met garnalen, kreeftjes en andere zeediertjes voedt. Het vlees van deze zalm heeft een fijne structuur, zit vol bijzondere vetten (waaronder Omega 3 vetzuren) en het bezit een fantastische smaak.
De vis is lijngevangen. Dit is een duurzame manier van vangen omdat het nauwelijks bijvangsten heeft. Een ander voordeel is door de manier van vangen kwalitatief bijzonder hoog is. De zalm is MSC gecertificeerd.

De rookplank
De Woeste rookplank is gemaakt van PEFC gecertificeerd* Western Red Cedar. Dit is duurzaam en onbehandeld Cedarhout. Western Red Cedar geeft een volle, houtachtige, licht zoete rooksmaak die zeer goed past bij zalm. De plank kan meerdere keren gebruiken. Dit doe je door voordat je gaat BBQ de plank minimaal 1-2 uur in water leggen totdat deze volledig verzadigd zijn. De natte plank leg je op de warme BBQ boven het vuur waardoor ze zullen gaan roken en zo al je zalm heerlijk laten geuren.

Na het gebruik is de onderkant deels verbrand, maar je kunt er zeker nog meerdere keren op bereiden.


*PEFC is een wereldwijde non-profit organisatie voor bevordering van duurzaam bosbeheer. Het doel van PEFC is dat uiteindelijk alle bossen in stand worden gehouden en op een goede manier worden beheerd. 

Bereiding:
Leg de rookplank voor gebruik 1-2 uur onder water.
Smeer de zalm in (op de huidzijde na) met de citroenrasp, peper en zout.
Leg de rookplank op de BBQ en wacht tot deze begint te roken.
Draai de plank om, strooi wat Keltisch zeezout op de plank en leg de zalm gegrilde zijde van de plank.
Leg op zijde zalm 2-4 schijven citroen.
Steek een kernthermometer in het midden van de zalm en sluit het deksel.
Controleer halverwege de zalm.
Zodra de zalm een kerntemperatuur van 55°C heeft, haal je de plank van de barbecue.
Serveer op de plank

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief