Inloggen

INFO



Duurzaam, diervriendelijk, gezond en smaakvol vlees

Vlees zonder bijsmaak

Terwijl moeder het gepruttel op het gasfornuis in de gaten houdt, probeert vader de twee tieners in het gareel te houden. Ze zijn door het dolle heen na een schooldag. Ze hebben het niet eens door als moeder de pan met eten op tafel zet. Wilde verhalen over fratsen die ze vandaag hebben uitgehaald, worden afgewisseld met gekissebis onderling. Moeder doet haar schort af, schuift ook aan tafel en schept één voor één de borden vol. De tieners kijken naar hun bord, hun ogen beginnen te glinsteren.

Slachten

Het slachten van de dieren gebeurt met respect. De dieren worden in Hardenberg in een kleine slachterij geslacht. Hier wordt alleen op maandag geslacht en wij brengen de dieren zelf weg en André blijft erbij totdat de dieren aan de haak hangen. De Polderhoen, onze Biologische kip, wordt bij Esbro geslacht en dit is de meest moderne pluimveeslachterij van Nederland.

BPA vrije verpakking

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat Bisfenol A, ook wel BPA genoemd, vooral gevaarlijk is voor ongeboren baby’s en jonge kinderen. Zij kunnen later ernstige gevolgen ondervinden van vroege blootstelling aan te hoge concentraties BPA. Maar die stof zit onder andere in verpakkingen van etenswaren, plastic flessen en magnetrondoosjes en kan daardoor in ons eten en drinken terechtkomen.

AL ONZE VERPAKKINGEN ZIJN BPA VRIJ!

Eigen ambachtelijke slagerij en worstmakerij

Natuurvlees verdient vakmanschap

Door de grote ramen schijnt het zonlicht op zijn gezicht. De zilveren, logge handschoenen verweven zich met zijn handen. Ondanks de stevige mannenhanden, blijven de vingertoppen leeg en bungelen ze zielig naar beneden. Voor hem ligt een stuk vlees, net van de slachterij. Hij kijkt links van zich, naar de uitgebreide messenset, en kiest voor een mes met een stevige punt en smal lemmet. Het mes ziet er scherp uit en dat lijkt de slager ook te weten.

Online slager

Al het vlees wordt in onze eigen slagerij verwerkt en is te bestellen via internet. Hoe dan?? In onze slagerij werken wij met hele dieren. Deze benen wij uit en portioneren en verpakken het vlees vacuüm in consumentverpakkingen. Al onze verpakkingen zijn BPA vrij en zijn van hoge kwaliteit. Na het portioneren wordt het vlees direct ingevroren en zo blijft de kwaliteit gegarandeerd. Je kan het vlees via de webshop bestellen waarna wij het verpakken en thuisbezorgen. De avond voor levering ontvangt u een mail met daarin het tijdstip van levering.

Proef de natuur op je bord

Goulash van schotse hooglander

Ingrediënten
500 gram runderstoofvlees (Schotse Hooglander), roomboter, 1.5 eetlepel pittige paprikapoeder , 100 gram spekdobbeltjes (scharrelvarken), 1 grote ui, 4 paprika’s , 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 2 deciliter Rundvleesbouillon, 1 flinke scheut wodka , 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen, arrowroot en zout.

E nummervrij

Het vlees van de Woeste Grond is vrij van antibiotica, e-nummers, suiker en gluten. Puur natuur! . Al onze verpakkingen zijn BPA vrij en zijn van hoge kwaliteit. Na het portioneren wordt het vlees direct ingevroren en zo blijft de kwaliteit gegarandeerd.

Natuurboeren en natuurgebieden in noord-Nederland

Puur natuurvlees

In ons assortiment staat natuurvlees (en vis) van verschillende diersoorten. Dankzij een goede samenwerking met natuurboeren en diverse natuurgebieden in Noord-Nederland, kunnen wij puur natuurvlees aanbieden van dieren die een natuurlijk leven hebben gehad. Ieder diersoort komt ergens ander vandaan. Hieronder vind je meer informatie over waar en hoe elk diersoort leeft.

Elk dier heeft zijn eigen kwaliteit; grazen, wroeten, struinen, scharrelen, enzovoorts. Om die reden zetten natuurorganisaties dan ook verschillende soorten in. Dit maakt het landschap zeer divers. Elk natuurgebied vraagt om verschillende diersoorten, afhankelijk van de vegetatie.

Internet slager

Al het vlees wordt in onze eigen slagerij verwerkt en is te bestellen via internet. Hoe dan?? In onze slagerij werken wij met hele dieren. Deze benen wij uit en portioneren en verpakken het vlees vacuüm in consumentverpakkingen. Al onze verpakkingen zijn BPA vrij en zijn van hoge kwaliteit. Na het portioneren wordt het vlees direct ingevroren en zo blijft de kwaliteit gegarandeerd. Je kan het vlees via de webshop bestellen waarna wij het verpakken en thuisbezorgen. De avond voor levering ontvangt u een mail met daarin het tijdstip van levering.

Vriestransport

Diepbevroren thuis bezorgd

Terwijl de regendruppels over het voorraam dwarrelen en de ruitenwissers flink tekeergaan, koerst hij de auto om de kuilen en hobbels heen. Het lijkt op een Formule-1 parcours. Groot verschil: deze auto gaat niet 300 kilometer per uur. Groot overeenkomst: de chauffeur voelt zich één met zijn wagen, net als een formule-1 coureur. Na een mooie tocht over landweggetjes, laat de navigatie weten dat hij zijn bestemming heeft bereikt.

Natuurvlees

Natuurvlees is afkomstig van runderen die in alle rust mogen grazen in de natuurgebieden. Ze eten alleen gras wat in de natuurgebieden groeit en lopen in kuddes vrij door Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Een mooi en gezond leven staat voor lekker vlees van hoge kwaliteit. Wij vinden zowel het dierenwelzijn, als de kwaliteit van het vlees heel belangrijk.

Grasgevoerd

Grasgevoerd is een term die eigenlijk voor alle grazers zou moeten gelden. Koeien hebben vezels nodig voor de vertering en het afvoeren van gassen. Koeien eten van nature geen mais, graan of soja. Onze koeien eten gras, lopen vrij in de natuur en eten wat ze lekker vinden.

Paleo

Paleo is a way of live! Ons grasgevoerd vlees vind gretig aftrek bij mensen die paleo aanhangen. Onbewerkte producten maar ook bewerkte producten zonder meuk want dat hebben wij niet nodig om ons vlees op smaak te maken. Ons vlees heeft van nature een volle smaak en die kan versterkt worden met wat zout en peper. Er zijn veel paleo recepten te vinden met grasgevoerd vlees.

Zoutloos

Zoutloos betekent niet smaakloos! Standaard gebruiken wij 10 gram Keltisch zeezout op een kilo vlees in onze bewerkte producten. Zoutloos eten is een keuze of voor mensen die het vanwege gezondheidsredenen niet in hun dieet mogen hebben. Door het vlees op smaak te brengen met natuurlijke kruiden hoeft zoutloos absoluut niet smaakloos te zijn. Groot voordeel is dat Léon zowel kok als slager is en vanuit smaakt redeneert.

Biologische kip

Onze biologische kip betrekken wij van Polderhoen. Deze biologische kip is van een langzaam groeiend ras en heeft vrije uitloop en krijgt geen antibiotica. Deze Nederlandse biologische kip smaakt naar vroeger en is heerlijk sappig!

Biologische producten online

In onze webshop staan biologische producten online. Deze kip producten zijn van Polderhoen en wij verwerken deze kip in onze eigen slagerij. Om biologische producten online aan te duiden met het keurmerk dienen wij hiervoor gecertificeerd te zijn. Wij hebben dit keurmerk gekregen van de SKAL. De SKAL is de controlerende en uitvoerende qua certificering. Meer op www.skal.nl

Biologische slager

De Woeste grond heeft een Biologische gecertificeerde slagerij. In de regio zijn veel boeren die hun vee biologisch houden en verkopen dat vlees in hun boerderijwinkel. Om onze collega boeren te helpen met de verwerking van dit vlees hebben wij dit certificaat nodig. De Polderhoen kip verwerken wij zelf in de slagerij en op de verpakking staat het biologisch keurmerk.

Om biologische slager te worden volgt er een uitgebreide procedure waar de hele slagerij wordt doorgelicht. Nadat deze procedure begin 2018 met succes is doorlopen mogen wij ons biologische slager noemen en dieren verwerken die biologisch gehouden worden.

Meukvrij

Meukvrij dekt voor ons de lading als wij zeggen, het vlees bevat geen rotzooi. Onder rotzooi verstaan wij suiker, door Europa goedgekeurde hulpstoffen ook wel E-nummers genoemd, antibiotica of andere medicijnen.

Huisslachting

Vroeger hadden ook normale huishoudens een koe of een varken voor de huisslachting. Deze werd dan thuis verwerkt en de hele familie hielp mee en het vlees werd gedeeld. Als wij het nu over een huisslachting hebben dan wordt het dier naar de slachterij gebracht en door de slager verpakt. Naast onze eigen dieren zijn wij gespecialiseerd in huisslachtingen. Het dier wordt naar eigen wens verwerkt en ingepakt in vaccuumzakken zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Voor meer informatie over een huisslachting neemt u contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Diepvriesvlees

Invriezen is een conserveringsmethode om producten langer goed te houden. Diepvriesvlees wat door ons direct na het versnijden wordt verpakt wordt op -20 graden Celsius bij thuisbezorgd. Door verzending met een betrouwbare partner als Leen Menken kunnen wij garanderen dat het door u bestelde diepvriesvlees bevroren bij u aankomt. Is diepvries vlees nu minder van smaak dan vlees uit de toonbank van de slager? Nee, als u het vlees langzaam ontdooit dan blijft de smaak van diepvriesvlees behouden.

Reacties