Zuurkool met saucijzen

Zuurkool met saucijzen

Ingrediënten:

  • 1000g zoete aardappels, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 500g zuurkool
  • Peper uit de molen
  • Keltisch zeezout
  • 2 varkenssaucijsjes
  • 2 el ghee

Bereiding:

Stampotje

  1. Kook de zoete aardappelen in ± 15 minuten gaar in een laag water. 
  2. Fruit de uien aan in vetstof. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en voeg het toe. Goed omscheppen en op laag vuur opwarmen in de pan.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze tot puree. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het wat smeuïger te maken.
  4. Verdeel de puree over twee borden en schep de zuurkool over de zoete aardappelpuree en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verse worst

  1. Laat de worst eerst even wellen: vul een pan met heet water, doe hierin de worst en breng dit tegen de kook aan. De worst uit de pan halen en droogdeppen met een stukje keukenrol.
  2. Smelt de ghee in een pan. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. 
  3. Blus dan de ghee af met een half kopje water en laat het vlees op een zacht vuurtje nog 15 minuten garen.

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief