Inloggen

RIBEYE HOOGLANDER 480 gram

SCHOTSE HOOGLANDER VLEES BESTELLEN

De ribeye is een variant van biefstuk en is één van de populairste biefstuksoorten. Ribeye heeft een duidelijke vetstructuur. Vet zorgt voor een diepere smaak.
Per 1 verpakt, 2 stuks ± 480 gram,


€23,95 per kg

€11,49
Preloader

Ribeye kopen – natuurvlees koop je bij de Woeste Grond. De ribeye is een groot stuk vlees, een populaire variant van de biefstuk. Het wordt gesneden uit de rib aan de bovenkant van de rug van het rund. Ribeye dankt zijn naam aan het vet in het vlees dat op een oog lijkt, andere mensen noemen de ribeye zo omdat dit stukje vlees uit de “eye of the rib” aan de buitenkant van het rund gesneden wordt. Door de marmering is het vlees van een ribeye boterzacht. Dit geweldige stuk lijkt op de tomahawk steak, maar wordt zonder bot geserveerd. Dit betekent dus dat het vlees ook anders smaakt. Dit heeft met name te maken met de marmering en het vet wat aan het vlees zit. Snij dit vet niet weg! Je kunt het gewoon eten en het geeft een fantastische smaak aan het rund dat je anders niet gaat krijgen.


Ribeye kopen van Schotse Hooglander Rund
Ribeye kopen van schotse hooglander rund doe je natuurlijk bij de Woeste Grond. Wij geven om het vlees, de dieren en de natuur. Dit proef je terug in onze producten, maar zie je ook aan de manier waarop wij omgaan met ons vlees.
De runderen grazen de hele dag buiten, 365 dagen per jaar op onze natuurgebieden. Zo gaat het ook in het wild, en dat proef je. De smaak van buiten op je bord: wat wil je nog meer! Door de buitenlucht is het vlees mals met een goede marmering en sterke, kruidige smaak.
Een ribeye kopen is gemakkelijk via onze online webshop. Hier krijg je 100% natuurlijk vlees zonder toevoegingen: Geen E-nummers, antibiotica, gluten, suikers of smaakstoffen. Gewoon heerlijk vlees zonder poespas. Liever in de winkel bestellen? Dat kan ook, kom dan snel langs in onze slagerij in Musselkanaal en ga je ribeye kopen.

Ribeye bereiden
Ribeye bereiden is niet lastig en vereist een kernthermometer om de temperatuur aan de binnenkant van het vlees te kunnen meten. Je kunt een ribeye kopen en deze bakken in de pan of bijvoorbeeld grillen op de barbecue. Zorg er alleen wel voor dat je het vlees goed laat rusten, dan wordt het nog malser en beter.
Haal het ribeye vlees ruim van tevoren uit de vriezer en laat het ontdooien in de koelkast. Als het vlees ontdooid is, haal je het uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen. Bij het bakken heeft de temperatuur natuurlijk invloed op de “cuisson” van het vlees. Bepaal de juiste temperatuur met behulp van de tabel hieronder en bak je vlees gelijkmatig aan beide kanten. Laat het ten minste 5 minuten rusten in aluminiumfolie na het bakken.


Cuisson

Kerntemperatuur

Bereidingstijd per kant

Bijna Rauw

42-50°C

± 1,5 min

Rood

53-55°C

± 2 min

Rosé

60-65°C

± 3 min

Doorbakken

>70°C

± 4 minRibeye Kopen – Bezorging in Nederland en België
Een Ribeye bestellen kan gemakkelijk via onze online webshop of onze slagerij in Musselkanaal. Als je een ribeye kopen wilt in Nederland of België wordt je bestelling diepgevroren afgeleverd bij je thuis, behalve op de Waddeneilanden of Zeeuws-Vlaanderen. De ribeye steak prijs is €23.95 per kilo, de ribeye steaks worden per 1 verpakt, 2 stuks zijn ongeveer 480 gram. Gemakkelijk een Ribeye Kopen!

Reacties