Inloggen

ENTRECOTE HOOGLANDER 360 gram

RUNDVLEES

Een entrecote is herkenbaar aan het randje vet aan de zijkant. Dit stukje vet geeft de entrecote een lekkere smaak. Entrecote is ook heerlijk op de grill!
Per stuk verpakt, 2 stuks ± 360 gram,


€23,95 per kg

€8,62
Preloader
Entrecote kopen – Die bestel je bij de Woeste Grond! De entrecote is een stuk vlees van de dunne lende, heer lijk mals en zacht. De vetrand zorgt voor een heerlijke, diepe smaak bij het koken en geeft de kenmerkende smaak aan de entrecote steak. Snij het er dus niet af, je kunt het vet gewoon eten! De entrecote heeft een sterke smaak en is lekker stevig. Wil jij een entrecote kopen, dan moet je het volgende weten: Een entrecote steak is eigenlijk een ribstuk en komt weg uit de lende (rug) van de schotse hooglander. Door de vetdooradering en de vet-vlees verhouding heeft dit stukje vlees uiteraard meer smaak dan een biefstukje.
Entrecote betekent in het Frans letterlijk: tussen de ribben. Vroeger werd het vlees echt tussen de ribben gesneden, tegenwoordig wordt het lendestuk (contrefilet) gebruikt. Wil jij ook een Entrecote kopen? Veel mensen vinden dit het lekkerste stukje vlees!

Entrecote Steak van Schotse Hooglander Vlees
Entrecote Kopen bij de Woeste Grond komt met een garantie: bij ons bestel je uitsluitend gras gevoerd, biologisch natuurvlees. Onze runderen grazen 365 dagen per jaar en leven buiten, net als in het wild. Door deze natuurlijke omstandigheden is het vlees zeer zuiver en vrij van E-nummers, toegevoegde suikers, water, antibiotica of gluten. Wij vinden duurzaamheid ook zeer belangrijk bij een entrecote kopen! Ook daarom eten de schotse hooglanders alleen maar gras en wordt elk deeltje van het beest gebruikt.
Je kunt entrecote online bestellen in onze webshop, je krijgt het diepgevroren thuis afgeleverd. Je proeft de natuur als het ware terug in je vlees, door de prachtige marmering en de heerlijk natuurlijke smaak. Eet alleen nog maar echt lekker vlees en ga je entrecote bestellen bij de Woeste Grond! Liever je entrecote kopen in de winkel? Tuurlijk, kom langs bij onze slagerij in Musselkanaal en kom een entrecote kopen.
Entrecote Bereiden
Het bereiden van een entrecote is afhankelijk van hoe jij het liefste je vlees eet. De cuisson of bereidingstijd staat aangegeven in de tabel hier onder, samen met de bereidingstijd per kant en de kerntemperatuur van de entrecote steak. De kerntemperatuur is erg belangrijk voor de bereiding van het vlees. Zorg er dus voor dat je dit goed meet, anders heb je kans dat je vlees niet precies de roodheid heeft die je wilde. En dat is jammer als je een heerlijke entrecote hebt besteld!

Basisrecept voor entrecote bereiden:
Haal de entrecote ruim op tijd uit de vriezer en laat deze compleet ontdooien in de koelkast. Als het vlees niet meer bevroren is haal je het uit de koelkast en laat je het op kamertemperatuur komen, zo heb je meer controle over het vlees en is het niet aan het ontdooien in de pan. Kruid het vlees met veel peper en zout om de smaak te versterken en bak het op basis van de gegevens in de tabel.

Cuisson

Kerntemperatuur

Bereidingstijd per kant

Bijna rauw

42-50°C

± 1,5 min

Rood

53-55°C

± 2 min

Rosé

60-65°C

± 3 min

Doorbakken

>70°C

± 4 min
Entrecote Kopen – Bezorging in Nederland en België
Entrecote kopen in Nederland of België? De webshop van de woeste Grond bezorgt het vlees diepgevroren bij je thuis met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeuws-Vlaanderen. De prijs van een entrecote is €23.95 per kilo. Wil je een entrecote bestellen, dan worden ze per stuk verpakt. 2 entrecotes komen neer op ongeveer 360 gram. Bestel snel je entrecote en geniet van een heerlijk stuk natuurvlees!

Reacties