Inloggen

Zoeken

GEHAKT MET LEVER

PANKLAAR

Dit gehakt bevat 1 deel runderlever en 4 delen rundergehakt. Je kan er hamburgers en gehaktballen van maken, maar het kan ook door pasta's, in ovenschotels en tortilla's.





Verpakt per ± 250 gram


(€13,50 per kg)

€3,38
Preloader

Ingrediënten:

100% rundvlees. 1 deel runderlever en 4 delen rundergehakt.

 

Basisrecept voor gehaktbal:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, peper en zout.
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Recept van Marinka van Eetpaleo:

https://www.eetpaleo.nl/recepten/diner/pittige-gehaktballetjes-lever/


Reacties

Aanmelding nieuwsbrief de Woeste Grond
Blijf op de hoogte van al onze woeste activiteiten en nieuwtjes!