Inloggen

SCHAPENGEHAKT 300 gram

SCHAAP

Gehakt is lekker om te verwerken tot hamburgers, gehaktballen en soepballetjes, maar is rul gebakken ook lekker door pasta's, in ovenschotels en in tortilla's.


Totaalgewicht: ± 300 gram


€17,95 per kg

€5,54
Preloader

Ingrediënten:

100% schapenvlees.

 

Basisrecept voor gehaktbal:

  • Haal het gehakt uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien.
  • Meng het gehakt met de eidooier, paneermeel, peper en zout.
  • Laat dit mengsel ± 30 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
  • Vorm er ballen van. 
  • Smelt de roomboter in de ban.
  • Bak de ballen in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
  • Blus vlees af met ± 0,25 liter water en laat de ballen met de deksel schuin op de pan een halfuurtje in de pan lekker sudderen.

Reacties