Aanbieding ambachtelijk brood

Aanbieding ambachtelijk brood
€28,25
Beschikbaarheid: Op voorraad

Aanbieding brood
Aanbieding brood: Bij aankoop van 3x stokbrood + 3x ciabatta + 3x kaas/ui brood krijg je 1x100% speltbrood gratis. Brood is gebakken door Miss Baksel. Elk ambachtelijke brood wordt handgemaakt met passie en toewijding, dat is duidelijk proefbaar!

3 x Stokbrood €2,25 pst: is gemaakt van tarwe bloem dat bij de molen in Feerwerd wordt gemalen. Ingrediënten: tarwebloem, roggemeel, tarwemeel, Keltisch zeezout, desem, acerola en water. De stokbroden zijn doormidden gesneden.
3 x Ciabatta €2,75 pst: wordt gemaakt van tarwebloem uit Vriezenveen en roggebloem uit Feerwerd. Ingrediënten: tarwebloem, roggebloem, olijfolie en gist.
3 x Kaas/ui brood €4,50: Voor dit brood is er gebruik gemaakt van tarwebloem en roggebloem. Kaas en uien komen uit Onstwedde. Ingrediënten: tarwebloem, roggemeel, tarwemeel, rauwmelkse kaas, ui Keltisch zeezout, desem, acerola en water.

GRATIS 1 x Speltbrood t.w.v. €3,50. Dit brood is gemaakt van 50% smeltmeel en 50% smeltbloem, dus 100% spelt! Ingrediënten: speltmeel, speltbloem, Keltisch zeezout, desem, acerola en water.

LET OP: DEZE BRODEN ZIJN AL AFGEBAKEN, DUS NA HET ONDOOIEN KAN JE ZE ZO ETEN.

Tip: brood kan je opnieuw verwarmen in de oven. Maak het brood een beetje nat, schuif het 5 minuten in een voorverwarmde (200 °C) oven en het brood heeft weer een lekkere krokante korst.

Het brood is gebakken door ambachtelijke bakker; Miss Baksel 
Miss Baksel wordt gerund door een team van 3 bakkers: Elize, Kimberly en Emma. Het is een eigenwijze bakkerij die puur desembrood maakt met biologische onbespoten ingrediënten. Elk ambachtelijk brood wordt handgemaakt met passie en toewijding.

Bij Miss Baksel wordt een oud roggedesem als basis voor de zuurdesems gebruikt. Hiermee wordt zogeheten ‘slow deeg’ gevormd dat zo’n 32 tot 48 uur nodig heeft om te rijzen. Elk brood heeft z’n eigen karakter. De natuurlijke (biologische) ingrediënten, noodzakelijk voor het bakken, zijn water, meel, zout en desem.

Het meel wordt geproduceerd in samenwerking met lokale boeren en een molenaar waardoor de garantie op hoge kwaliteit, dat producten eerlijk en verantwoord gemaakt worden en de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft gewaarborgd wordt.

Vroeger werd op de hoger gelegen essen voornamelijk graan verbouwd. Deze oudere tarwerassen zoals Spelt, Eenkoren en Emmer worden op kleine schaal nog steeds verbouwd. Kenmerken als eerlijk, lokaal en natuurlijk zijn altijd een vereiste geweest voor ons brood. De verschillende granen waarmee wordt gebakken hebben elk ook hun eigen bak- en voorbereidingsmethode.

Miss Baksel is in 2020 met dit project begonnen vanuit de passie om ambachtelijk brood te gaan bakken. Deze passie ontdekte zij ook bij Stichting Toolbox, een project dat er onder andere op gericht is mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan een baan te helpen. Wat ooit begon als een gedeelde hobby is inmiddels uitgegroeid tot een daadwerkelijke bakkerij.

 

Blijf in contact!

Voer jouw e-mailadres in en blijf op de hoogte van onze nieuwsbrief